Mam takie pytanie bo przymierzam się już do zamówienia LEDów do środka auta i pytanie czy do oświetlenia bagażnika, schowka i nóg będą pasować żarówki typu:
To może i ja się pochwale
Zamienniki z superskoda z kasacją CAN-BUS, wszystko idealnie pasuje
W O3 nie ma potrzeby umieszczania w tablicy kasownika, wystarczy zmienic kodowanie z oświetlenia tablicy na LED 8)
Próbowałem w serwisie Skody w Poznaniu - i co ? Nic ! podobno się nie da.
Jakość obsługi ASO powala czasami, tempomatu też podobno się nie da dołożyć a jakoś ja dołożyłem i nawet działa tak samo jak fabryczny.
Opis z kodowaniem >>> TUTAJ <<< działa w 100%
Zamieszczone przez cichy57
Mam takie pytanie bo przymierzam się już do zamówienia LEDów do środka auta i pytanie czy do oświetlenia bagażnika, schowka i nóg będą pasować żarówki typu:
- 6 LED
Nie wymiękaj, działaj bo inni czekają na recenzję z wymiany i zrobienie tego samego :wink:
Gdzie kupię prawy wkład lusterka o symbolu: 5E0 857 522 ?
Lampki wymienione na ledowe, ale gadzina z prawej strony pękła i mam problem.
Nie ma błędów na komputerze i działa wszystko idealnie.
przyciemniają i rozjaśniają się płynnie.
Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Gdzie kupię prawy wkład lusterka o symbolu: 5E0 857 522 ?
Lampki wymienione na ledowe, ale gadzina z prawej strony pękła i mam problem.
O kurde współczuję co ty z tym zrobiłeś? Coś poszło nie tak czy to takie delikatne szkło lusterka?. W przyszłym tygodniu zamierzam kupić te lampki. Możesz napisać jakieś how-to jak je wymienić
[ Dodano: Nie 29 Cze, 14 20:49 ]
oczywiście chodzi mi o długość żarówki czy się zmieści
Do oświetlenia bagażnika i schowka przed pasażerem polecam te 6 diodowe lampki, w nocy lepiej oświetlają przestrzeń. Pod nogi wystarczą 4 diody tam nie musi być jasno, przynajmniej ja takie mam zdanie i podświetlenie nóg mam ustawione na minimum.
Z lewej strony poszło gładko i wyciągałem według filmu, a do prawej dorwał się kumpel.
Stałem z drugiej strony i samego momentu nie widziałem. W pewnej chwili zrobił głupią minę i wiedziałem, że coś poszło nie tak. Trzeba maksymalnie odchylić na zewnątrz i w powstałą szparę wsunąć maksymalnie głęboko palce i nic nie ciągnąć. Trzeba lekko szarpnąć, a on zaczął ciągnąć i się narobiło. Muszę jutro zadzwonić do ASO i zamówić, bo na Allegro nie ma i nigdzie więcej nie ma. Są tylko komplety po 500 zł. Szarpnięcie powoduje, że wyskoczy z zaczepów, ale ciągnięcie nagina lusterko i w końcu pęknie.
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
To może i ja się pochwale
Zamienniki z superskoda z kasacją CAN-BUS, wszystko idealnie pasuje
W O3 nie ma potrzeby umieszczania w tablicy kasownika, wystarczy zmienic kodowanie z oświetlenia tablicy na LED 8)
Próbowałem w serwisie Skody w Poznaniu - i co ? Nic ! podobno się nie da.
Jakość obsługi ASO powala czasami, tempomatu też podobno się nie da dołożyć a jakoś ja dołożyłem i nawet działa tak samo jak fabryczny.
Opis z kodowaniem >>> TUTAJ <<< działa w 100%
- 6 LED
@wojtekpiotr
LEDy kodowal mi kolega, do tego dodal jeszcze cornery.
Tydzien po kodowaniu w ASO zakladalem tempomat, gdyby sie dalo samemu aktywowac tempomat to bym sam zakladal, niestety aktywacja na dzien dzisiejszy tylko przez ASO.
Kolega ma kilka dodatkow wiecej i gwarancje dalej ma (m.in. sam zalozyl climatronika zamiast klimy manualnej).
O gwarancje sie nie boje
Ok. Byle nic się nie działo bo ja rozmawiałem z ASO i powiedzieli, ze pierwsze co robią jak mają coś robic na gwarancji a popsula by się np elektryka to szukają dziury w całym i mieli już kilka domów naprawy. Mimo tego też chciałem pozmieniać kilka rzeczy ale, ze sam. Służbowy opuściłem.
Nie o to chodzi ! Mówię tylko, że serwis się czepia zmian. Sami nie chcą i nie umieją nic zrobić a nam grożą utratą gwarancji. Po prostu mówię że można mieć z tego powodu potem nieprzyjemności. Co do elektroniki i elektryki bedziesz się kłócić z serwisem jak cos padnie że to nie byla wina zmian wprowadzonych przez Ciebie gdzieś w garażu. Powodzenia.
Mam mały problem z wymianą żarówek w lampce przedniej
jak widać na zdjęciach owa lampa jest nieco inna niż ta która została przedstawiona na
forum.
Ma ktoś może doświadczenie i wie jak rozebrać lampkę taką jak na zdjęciu;
próbowałem ściągną samą "szkiełko" ale pod śrubokrętem owa szybka wydawała
bardzo niepokojące odgłosy (wydaje mi się że jest z bardo kruchego plastiku)
Dyskusja trochę schodzi na tematy filozoficzne, co będzie gdy.....
Serwis z założenia mówi, że nie można i się nie da, bo nie jest to przewidziane przez producenta, bo grozi to utrata gwarancji, bo nie ma wiązki elektrycznej, bo nie można tego zakodować.... (kolega, który pracował w Toyocie wytłumaczył mi dlaczego - za przeróbki na gwarancji odpowiada serwis, jak coś spaprze to za to płaci, stąd np. montaż xenonów wyceniony na kilka tys złotych - cena zaporowa która ma odstraszyć klienta).
W przypadku wymiany oświetlenia wnętrza na LED w ostateczności można, jak ktoś bardzo chce, przed spotkaniem z ASO zmienić żarówki.
O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
To ASO nie interesuje. Ja pochwaliłem się to powiedzieli tylko, że zajefajnie wygląda teraz moja myszka, a podnośnikom teleskopowym maski nadziwić się nie mogli, że fabryka tego nie robi.
Mam mały problem z wymianą żarówek w lampce przedniej
jak widać na zdjęciach owa lampa jest nieco inna niż ta która została przedstawiona na
forum.
Ma ktoś może doświadczenie i wie jak rozebrać lampkę taką jak na zdjęciu;
próbowałem ściągną samą "szkiełko" ale pod śrubokrętem owa szybka wydawała
bardzo niepokojące odgłosy (wydaje mi się że jest z bardo kruchego plastiku)
Nyk dziś wymieniłem w identycznej lampce jak Ty. Sprawa niestety ogranicza się do podważenia plastiku matowego. Ma mocowanie w 4 miejscach i wychodzi cieżko. Tonie koniec kłopotów ponieważ odblask srebrny pod spodem idzie jeszcze ciężej. Do otwarcia użyłem scyzoryka oraz karty kredytowej aby nie porysowac. Scyzorykiem robisz miejsce na kartę i dookoła. Powodzenia i cierpliwości.
Ja ma z kolei inny problem z lampką przednią. Udało mi się ją zdjąć ale założyć nie mogę. Chodzi o to że jak zakładam osłonkę i pierwsze co wkładam plastik od strony szyby to druga strona nie chcę wskoczyć tylko pod wpływem nacisku się ugina. Czy jest specjalna technika jej wkładania czy jak?
Specjalnej techniki montażu plastiku nie ma, trzeba go wyczuć i oczywiście wkładać odpowiednią stroną. Na razie wymieniłem przód, na tył przyjdzie pora później. Czy ktoś wie jakie są żarówki w drzwiach - W5W czy C5W (jakiej długości)?
O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz